неделя, 8 декември 2024 г.

Картофена роза



Картофена роза


Продукти:

1 кг картофи

300-400 гр свинско месо
1 глaва лук
150 гр гъби
1 яйце
подправки
Приготвяне:

• Картофите се сваряват в подсолена вода.
• Белят се и още топли се намачкват с малко сол на вкус (може да се прибави малко масло).
• Месото се нарязва на малки парченца и се запържва в сгорещена мазнина.
• Добавят се нарязаният лук и гъби и се задушава до готовност на месото.
• Прибавят се подправки на вкус и се разбърква.
• Оставете да се охлади.
• Започнете оформянето на розата.
• В йенска тавичка или друг подходящ съд се сипва малко мазнина на дъното.
• Слага се от картофеното пюре, като се разстила леко изсипва се в средата плънката, пак от пюрето и се оформя на купол (къртичина).
• Взимат се топчета от пюрето.
• С мокри ръце се оформят на питки и се залепят към конуса от пюре последователно, като леко се застъпват, а краищата се извиват леко навън.
• Така се правят листенцата на розата, докато свърши пюрето.
• Отгоре се залива със разбито яйце.
• Пече се на 180-200 градуса, докато придобие златист цвят.

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpabet_list=%D0%90&id=4664

Няма коментари:

Публикуване на коментар