неделя, 10 юни 2012 г.
Сиропирани розички
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА РОЗИТЕ
олио - 1 ч.ч.
кисело мляко - 1 ч.ч.
грис - 1 ч.ч.
масло - 125 г краве
яйце - 1 броя
бакпулвер - 10 г
ванилия - 2 прахчета
брашно - 6 - 7 ч.ч.
боя - сладкарска
ЗА СИРОПА
вода - 3 ч.ч.
захар - 2 и 1/2 ч.ч.
лимони - настъргана лимонова кора, по желание
ПРИГОТВЯНЕ НА СИРОПИРАНИ РОЗИЧКИ
Разтопеното масло се разбърква добре с олиото, киселото мляко, яйцето, гриса и капки сладкарска боя, ако искате розите да са оцветени. Може и без боя. Накрая добавете брашното, бакпулвера, ванилията и омесете тестото.
Разделете го на 2 равни част, всяка разточета тънко с дебелина около 3-4 мм и с чашка изрежете еднакви кръгове. Подреждайте 4-5 кръгчета в редичка, като леко застъпвате краищата им и притискате там, където се застъпват.
Навийте ги на руло изрежете посредата и дооформете получените рози. Подредете ги в намазнена тава и сложете да се пекат на 160-170 градуса около 20-25 минути, докато розичките се зачервят.
От водата и захарта направете сиропа и изпечените топли розички потопете в студения сироп. Оставете да престоят преди да поднесете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар