четвъртък, 21 юли 2011 г.

Паратха



Продукти:
за порции
400 г брашно
10 с.л. олио
сол
Време за приготвяне:
110 минути

Начин на приготвяне на Паратха:
Брашното (400 г) и солта се смесват. Добавя се вода и се прави твърдо тесто. Покрива се с влажна кърпа и се оставя за 15 минути настрана.
Тестото се разделя на 20 еднакви топчета. Всяко топче се разточва на тънка и кръгла кора с диаметър 10-15 см. Кората може да се оформи и като триъгълник.
Всяка кора се слага в топлия тиган, за да позасъхне. След това се обръща от другата страна, а полуготовата й страна се намазва с олио. След това пак се обръща и се маже с олио и от другата страна.
Питките се допичат от двете страни и се поднасят горещи.

Източник: http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=10-paratha

Няма коментари:

Публикуване на коментар