четвъртък, 21 юли 2011 г.

Бонбони Рафаело

Продукти:
- 400 мл подсладено кондензирано мляко (кутия "Dutch Lady")
- 200-250 гр. кокосови стърготини
- ванилова есенция
- 50-60 гр. масло
- 40 бр. обелени бадеми или лешници -запечени, аз ично предпочитам сурови

Поставяме кондензираното мляко,маслото и ванилията в съд с незалепващо покритие на слаб до среден огън, постепенно прибавяме кокосови стърготини (150-200гр.) до получаването на гъста и ароматна тестоподобна смес. От темперирането кокосовите стърготини леко набъбват и ароматите се засилват. Оставяме сместа да отлежи и да се охлади до температура, при която можем да оформяме бонбоните с ръце. Останалото масло използваме за намазняване на ръцете при оформянето на бонбоните, в сърцевината на всеки поставяме по една ядка. В останалите кокосови стърготини овалваме готовите "Рафаело".

Вариант: 250 гр.мляко на прах,250 гр.пудра захар,250 гр. краве масло,100 гр.кокосови стърготини, обелени бадеми,бадемова есенция.Омесва се тесто от млякото,захарта,маслото(леко размекнато)и 3/4 от стърготините. Оставя се в хладилника да се стегне и след това се правят топчета колкото орех,като в средата се поставя по 1 бадем.Овалват се в кокосови стърготини и се държат в хладилник

Няма коментари:

Публикуване на коментар