Продукти:
за порции
400 г нахут
2 скилидки чесън
1/4 ч.ч. лимонов сок
1/4 ч.ч. вода
1 ч.ч. зехтин
1/2 ч.ч. сусамов тахан
сол
черен пипер
лют червен пипер
Време за приготвяне:
60 минути
Начин на приготвяне на Хумус от нахут:
Нахутът (400 г) се накисва в студена вода за една нощ. На другия ден се залива със студена вода и се вари до пълното му омекване. Изважда се с решетъчна лъжица и се разбива в миксера заедно с подправките, водата (1/4 ч.ч.), лимоновия сок (1/4 ч.ч.), и сусамовия тахан (1/2 ч.ч.).
Ако желаете вашият хумус да бъде с по-гладка консистенция, трябва да обелите зрънцата му, след като го сварите.
Хумусът е много вкусен и полезен. Може да се поднася намазан върху препечени филийки или като гарнитура към печено и пържено месо или риба.
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=683-humus-ot-nahut&ref=similar
Няма коментари:
Публикуване на коментар