събота, 5 май 2012 г.

Орехови кюфтенца с чеснов сос


Продукти:
за  4 порции

За кюфтенцата:
1 ч.ч. ориз
2 ч.ч. орехи
2 яйца
магданоз
черен пипер
сол
1 к.ч. брашно
1 к.ч. галета
1 яйце

За чесновия сос:
1 кофичка кисело мляко
4 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
сол
копър
Време за приготвяне:
60 минути
     
Рецепта за Орехови кюфтенца с чеснов сос:
Оризът (1 ч.ч.) се сварява с 3 ч. ч. подсолена вода. След като изстине, се прибавят смлените орехи (2 ч.ч.), яйцата (2 бр) и подправките. Сместа се разбърква добре и от нея се оформят кръгли кюфтенца. Овалват се в брашно, яйце и след това в галета. Нареждат се в тавичка и се изпичат до златисто. Поливат се със сос от разбитото със сол, зехтин (1 с.л.) и счукан чесън (4 скилидки) кисело мляко (1 кофичка). Кюфтенцата се сервират топли, поръсени със ситно нарязан копър.
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1128-orehovi-kuftenca-s-chesnov-sos#ixzz1tz9XOtFb

Няма коментари:

Публикуване на коментар