събота, 5 май 2012 г.
Хрупкави печени картофени кюфтенца
Продукти:
за 6 порции
За кюфтенцата
1 кг картофи
1 ч.л. ким
2 с.л. магданоз
черен пипер
сол
За панировката:
6 с.л. брашно
6 с.л. галета
1 яйце
За соса:
300 г кисело мляко
2 скилидки чесън
5 стръка копър
Време за приготвяне:
60 минути
Рецепта за Хрупкави печени картофени кюфтенца:
Картофите (1 кг) се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се намачкват с вилица. Към тях се прибавят кимионът (1 ч.л.), ситно нарязаният магданоз (2 с.л.), черният пипер и солта. Разбърква се добре. От получената смес се правят кръгли кюфтенца. Овалват се в брашно (6 с.л.), яйце (1 бр) и галета (6 с.л.) и се поставят в намазнена тавичка. Изпичат се на 200 градуса до получаването на хрупкава коричка. Сервират се топли, поляти с чеснов сос, получен от разбитото кисело мляко (300 г), счукания чесън (2 скилидки) и ситно нарязания копър(5 стръка).
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1172-hrupkavi-pecheni-kartofeni-kuftenca#ixzz1tzAm3Ej1
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар