неделя, 13 май 2012 г.
Сусамови топки
Продукти:
за порции
1 кг извара
1 жълтък
200 г кашкавал
400 г сусам
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
Време за приготвяне:
25 минути
Рецепта за Сусамови топки:
Кашкавалът (200 г) се настъргва на ситното ренде или по-добре да се нареже в пасатора. Чесънът (2 скилидки) се счуква със сол. Тези продукти се смесват с изварата (1 кг), суровия жълтък (1 бр), черния пипер и лимоновия сок. Всичко се омесва добре и се оформят топки - малко по-големи от орех. Всяка топка се овалва в сусамови семена (400 г).
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=624-susamovi-topki#ixzz1ulSKkTb0
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар