сряда, 4 април 2012 г.

Ананасови цветя

Продукти:



250 г бутертесто
9 шайби консервиран ананас
9 броя вишна (череша) мараскино
1 яйце
1 с. л. вода
захар
Приготвяне:



• Фурната се загрява на 200 С.
• Тавата се застила с хартия за печене.
• Размразен лист бутертесто се нарязва на 18 ленти, широки ~1 см.
• Всяка шайба се омотава с 2 ленти, като краищата на лентите се натискат в средата с пръсти.
• Цветята се нареждат в тавата и се намазват с разбито яйце с вода.
• Отгоре се поръсват със захар, а в средата се поставя вишната.
• Пекат се 25 минути или до златист цвят.
• Охлаждат се върху метална скара (след печенето са меки, но след охлаждането се втвърдяват).
• Ананасовите цветя се съчетават добре със сладолед.


http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/BAKED/puff_pastry/recipe_1424.php?name=Ananasovi-tsvetya

Няма коментари:

Публикуване на коментар