събота, 14 април 2012 г.
Пиле "Хайгухи"
Ако сте посещавали арменския ресторант в София или в Пловдив на Хилда Казасян и персоналът е пропуснал да ви препоръча вкусното пиле "Хайгухи" - крехко пиле в пармезанено-магданозена панировка, то сега ви предлагам да го приготвите и опитате у дома :)
Продукти:
2 бр. пилешки гърди "пеперуда"
80 гр. сирене Пармезан
връзка магданоз
1 яйце
черен пипер
олио за пържене
Разделете пилешките гърди от жилата и ги разрежете по средата на половина, за да ги изтъните. Покрийте ги с парче кухненско найлоново фолио и ги начукайте добре. Поръсете ги с черен пипер.
Настържете пармезана на ситно ренде в чиния. Нарежете на ситно магданоза и го разбъркайте с пармезана. В отделна чиния разбийте с вилица яйцето. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона, за да можете да изпържите месото.
Топнете пилешките филета в пармезанено-магданозената смес и след това в яйчената, след което ги пуснете в тигана. Пържете филетата до порозовяване, няколко минути от страна. Не ги препържвайте, освен ако не искате да станат хрупкави.
Да ви е сладко!
http://vkusnoteka.blogspot.com/search/label/%D0%9E%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%20%D0%B1%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B0
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар