сряда, 4 април 2012 г.

Козунак на конци



Доста рецепти за козунак съм изпробвала, но тази на Танита, излезе най-икономична и най-сполучлива.
Такива кифлички и козунаци станаха, че и баба би ми завидяла. .Само ще уточня, че тази година и аз се изхитрих- месенето бе от хлебопекарната. Непременно опитайте!
Продукти:
2 яйца + 1 белтък(жълтъкът остава за намазване отгоре)
около 1 ч.ч прясно мляко
¼ чаша разтопено масло
1с.л ром(по желание)
1 ч.ч захар
1/2ч.л. сол
около 4 и 1/4 - 4 и 1/2 ч.ч. брашно/ на мен ми излезе с около 1/2 ч.ч повече/
1 с.л. суха мая
настъргана кора от един лимон
Продуктите се поставят в машината на програма тесто и на три пъти се добавят по 1-2 с.л. олио, като непременно след това се поръсва с малко брашно. После само оформяте , печете и сладко хапвате.Ако нямате хлебопекарна, замесете тестото на ръка, като непременно трябва да удвои обема си при втасването/ поне един час на топло/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар