петък, 13 април 2012 г.

Пиле със зеленчуци и оризово фиде


300 гр пилешко филе
1 морков
1 чушка
резен зеле
1 глава лук
200 гр гъби
2 ск чесън
сол, растителна мазнина, соев сос
1 с . л . нишесте
1 / 2 пакет оризово фиде
пресен лук за поръсване

Приготвяне:
Фидето накисваме в гореща вода за около 10 мин.
Зеленчуците нарязваме на едро.
Пилешкото филе нарязваме на хапки.
В сгорещена мазнина запържваме месото до побеляване.
Добавяме зелето и пържим 2 мин.
Добавяме гъбите, лука и обърщмае няколко пъти със зелето и месото.
Добавяме моркова и него пържим около 2 мин.
Заливаме със соев сос и разбъркваме.
Поръсваме с чушката и накълцан на дребно чесън и добавяме разтвореното в малко вода нишесте.
Разбъркваме отново и добавяме изцеденото фиде.
Смесваме го с останалите продукти и снемаме от огъня.
Сервираме ястието поръсено със пресен лук и нарязана люта чушка по желание.
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/864/%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B5%20%D1%81%D1%8A%D1%81%20%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D1%86%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%BE%20%D1%84%D0%B8%D0%B4%D0%B5

Няма коментари:

Публикуване на коментар