неделя, 8 април 2012 г.

Пилешки шишчета с лимон и чесън

Продукти:

1,5 кг пилешки пържоли от бут
2 ч л смлян бахар
1 ч л сол
2 ч л смлян черен пипер
1 ч л настъргана лимонова кора
125 мл зехтин
125 мл лимонов сок

6 скилидки чесън, пресова се
Приготвяне:

• Пилешкото месо се нарязва на късчета по 25-30 г.
• Всички продукти (без месото) се смесват в дълбока купа.
• Прибавят се късчетата месо и се разбъркват добре.
• Купата се покрива и се поставя в хладилник за 3 часа (или цяла нощ).
• Късчета от месото се нанизват на шишчета, а маринатата се запазва.
• Пекат се на грил (скара), докато не се зачервят от всички страни, като се намазват периодично с маринатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар