сряда, 4 април 2012 г.
"Лъжливо" пиле
Едно голямо пиле се разрязва по гръдната кост. Внимателно се отделя от кожата, като се оставят само крилата и кълките /срязват се точно по ставите/.
Отделеното месо се сварява.
Кожата с кълките и крилата се мариноват в следната марината: 2 с.л. светъл соев сос, 2-3 с.л. олио, 1 к.л. червен пипер, щипка мащерка, щипка чубрица, щипка черен пипер, 1 пилешки сух бульон/вместо сол/.
За палачинковата плънка:
- 10 бр. фини солени палачинки
- нарязано на ситно сварено пилешко месо
- малко пушен колбас/по желание/
- 1 к. ч. сварен в пилешки бульон ориз /напълно готов и отцеден/
- 1 ч.ч. задушени в масло зеленчуци /броколи, карфиол, грах, зелен боб, царевица/микс/
- 100 гр пушено топено сирене
- 1 к.ч. стерилизирани манатарки
- сол на вкус
- черен пипер
- чубрица
- червен пипер
- мащерка
От изброените продукти се прави плънката за палачинките. По желание може да се добави малко мазнина/ако зеленчуците са отцедени/. Сместа се разбърква добре и с нея се навиват палачинките. Краищата им се загръщат така, че да се получат стегнати цилиндърчета.
Маринованата пилешка кожа се напълва с палачинките и се зашива с конец. Кълките и крилцата също се прикрепят с връзки.
Пилето се поставя в термична торба заедно с останалата марината, 100 гр вода и 1 бурканче стерилизирани манатарки. Може да се използват сухи, предварително накиснати в хладка вода.
Торбата се надупчва и пилето се пече 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това торбата се разрязва и пилето се глазира с мед, горчица и масло/по 1ч.л./, поръсва се обилно със сурови слънчогледови семена и отново се връща за няколко минути във фурната.
При сервиране се реже на филии и се полива с гъбения сос от торбата.
http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=13&page=19
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар