от Черешката на тортата на 22 март 2012 г. в 11:49 ·
Лимонада- пудра захар, 5 лимона, газирана вода и мента. Лимона се изстисква и се смесва с газираната вода и пудрата захар. Вътре се слага стръкче мента.
салата тиквички- 3 тиквички, орехи, 4-5 скилтки чесън, копър, зехтин, оцет и сол.
Тиквичките се нарязват сурови на кубчета, върху тях се нарязва или пресира чесън, добавя се ситно нарязан копър, слага се натрошен орех и се овкусява. Добре е да си почине салатата преди поднасяне в хладилника.
Десерта на Ечи- меденки, 2-3 зелени ябълки, заквасена сметана, орехи, стафиди, масло, пудра захар.Меденките се натрошават, към тях се добавят настъргани ябълки ,натрошен орех и стафиди.След това се разбърква добре. След това пак разбъркваме и добавя ме разтопено но не горещо масло за да може да стегне. Поставя се в тавичка и се слага заквасената сметана с пудра захар отгоре и се намазва добре.
Зеленчукова пита. Тесто което трябва да фтаса 2 пъти , чушки, патладжан, зелен лук, чесън, зехтин, сол, захар, лимон, магданоз, топено сирене.
запържва се чушката, патладжана (който е преджарително нарязан и осолен за да се махна горчилката), зеленият лук ( нарязан), и чесъна в зехтина. след това се добавя една лъжица сол и захар и се пдоправя с лимонов сок. Тестото се разделя на две части и едната част се слага в тавичка. Отгоре се изсипва зеленчуковата смес и в/у нея се слага остатъка от тестото като се разстила по дължината на тавичката. Поставя се в печката и се гледа докато хляба стане златист. След като питата е готова се обръща и отгоре се намазва със топено сирене и нарязан магданоз.
Сърми- кис. зеле, лозов лист, морков, пр. лук, копър, ориз, кимион, черен пипер, джоджен, мента и сол по желание.
В гореща вода се слага настърган морков ориз, джоджен, кимион, пипер, мента и пр. лук. С лъжичка взимате един лозов лист и отгоре слагате сместа. ( може просто да сложите гореша вода и така цялата смес ще омекне). Завивате и поставяте в предварително разтланото зеле на дъното на тенджерата в/у което сте сложили малко олио. варите ги като ги натискате с чинийка.
https://www.facebook.com/note.php?note_id=266567103428302
Няма коментари:
Публикуване на коментар