събота, 14 април 2012 г.
Пълнено агнешко бутче с картофи
Продукти:
1 агнешко/ярешко/ бутче,
200 гр. картофи,
100 гр. масло,
1 с.л. сол,
1 с.л. червен пипер,
розмарин.
Приготвяне:
Бутчето измиваме и подсушаваме.
С остър нож правим разрез-джоб около коста.
Посолаваме, ат вътре и вън, подправяме на вкус.
Ако се наложи, можете да изрежете малко от месото, за да се образува джоб.
Картофите измиваме и почистваме.
Нарязваме на тънки колелца.
Посоляваме, смесваме с чесънът и пълним джоба като ги прилепваме плътно един до друг резените картофи.
Бутчет намазваме добре с масло и червен пипер.
Заливаме с растителна мазнина и малко гореща вода.
Правим няколко разреза в които поставяме стръгчетата розмарин и печем в загрята фурна около 2-3 ч. в зависимост от големината.
Завиваме с алуминиево фолио и слагаме във предварително загрята фурна.
На всеки 500 гр. се падат по 30 мин печене.
Първият час печете на 220*С, след което намалете на 170*С
Половин час преди да извадите махнете фолиото и запечете.
Сервирате месото със картофите.
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/445/%D0%9F%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BE%20%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%20%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%87%D0%B5%20%D1%81%20%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар