сряда, 25 април 2012 г.
Погача
Начин на приготвяне
Замесваме меко тесто от млякото, маята, солта, меда, олиото и брашното. Месим, добавяйки брашно, докато спре да лeпне. Оставяме да втаса. След като хубаво втаса разточваме кора, дебела около 0,5 см. Намазваме кората обилно с чисто масло, поръсваме с натрошеното сирене и навиваме на руло. Режем ги през 2 см. на няколко "пънчета". На голямо разстояние едно от друго ги подреждаме в 26 см. тавичка. Отново оставяме да втасва, но този път във фурната, на 50 градуса. След като се долепят пънчетата, ги вадим от фурната и ги намазваме с прясно мляко или белтък, и ги поръсваме със стафидите. Печем на 150 градуса до готовност. http://kulinaria.bg/recipes/pogacha
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар