сряда, 4 април 2012 г.

Агнешко бутче с плънка




Агнешко с плънка - вкусно, а?
Продукти: 1 агнешко бутче, 300 г кайма, 100 г пушен бекон, 2 сварени яйца, сол, магданоз, черен пипер, олио, 1 домат, 1 ч.л брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.

Избираме по-голямо агнешко бутче, измиваме го добре и разрязваме по дължина. Изваждаме костта, разстиламе месото, леко го начукваме и посоляваме. Смесваме каймата, нарязания на кубчета бекон, настърганите на едро ренде сварени яйца, подправяме със сол, черен пипер и магданоз и омесваме всичко добре до равномерна смес. Получената смес разстиламе върху месото, навиваме го на руло и завързваме с бял конец. В разлят съд с капак слагаме да се сгорещи олио и в него изпържваме рулото от всички страни. След това наливаме вода и захлупваме с капак. Оставяме да се задушава по желание на котлона или във фурната. Варим, докато остане с малко сос и месото е напълно готово. Отделно сгорещяваме малко мазнина и запържваме в нея брашното, заливаме с настъргания на ренде домат и оставяме да се пържи, докато доматът изври. След това сваляме от огъня и сипваме в него киселото мляко.Изваждаме готовото руло от съда, махаме конеца му и го нарязваме на филии. В соса от печенето сипваме млечния сос, разбъркваме и оставяме да поври малко, докато се сгъсти. С готовия сос заливаме месото и сервираме или сипваме соса в отделен съд

http://gotvarski.com/2011/02/17/%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE-%D1%81-%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D0%BA%D0%B0/

Няма коментари:

Публикуване на коментар