сряда, 4 април 2012 г.

Лесна пълнена фокача с гъби и кашкавал




За тестото:
4 яйца - разделени на жълтъци и белтъци
4 с.л. кисело мляко
300 гр. брашно
1,5 ч.л. сол
1 ч.л. захар
щипка лют пипер
1/2 ч.л. бакпулвер
За пълнежа:
100 гр. кашкавал
2 глави кромид лук
300 гр. гъби
2 с.л. олио
млян черен пипер на вкус
сол на вкус

Запържете в олиото ситно нарязания лук. Добавете нарязаните гъби и задушавайте до омекване. Овкусете със сол и черен пипер. Махнете от котлона.
Разбийте жълтъците с киселото мляко, солта, захарта и лютия пипер. Добавете брашното с бакпулвера и бъркайте до еднородност.
Белтъците разбийте на сняг и ги сипете внимателно към тестото. Разбъркайте леко. Излейте половината тесто в намаслена форма. Отгоре разпределете настъргания кашкавал и гъбената смес. Покрийте с останалото тесто. Отгоре може да поръсите с ароматни подправки - на вкус. Печете в загрята на 200°C фурна 20-30 минути.
Фокачата може да приготвите и с готово маслено (бутер) тесто, като преди обработка го оставите да се размрази и разточите леко.

http://www.zajenata.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0-%D1%81-%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB-recepta3041.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар