сряда, 18 април 2012 г.

Аржентински бисквити




И още едно предложение от чуждестранната кухня - Алфахорес.Много приятни,меки бисквитки с царевично брашно или нишесте,слепени с Дулсе де лече(варено кондензирано мляко) и оваляни в кокосови стърготини или бадеми.За произхода на тези бисквитки спорят аржентинци и уругвайци,но какво значение има чии са щом са тооолкова вкусни!

Дозата е за около 12 слепени бисквити:
100гр.краве масло
3/4ч.ч.захар
1яйце
1жълтък
1ч.ч.пшенично брашно
1ч.ч.натурално царевично нишесте или фино царевично брашно
1ч.л.бакпулвер
2 ванилии
настъргана лимонова кора и 1ч.л.коняк(не е задължително)

За слепването:
Дулсе де лече(варено кондензирано мляко,сгущенка)
кокосови стърготини или смлени бадеми

Размекнатото масло се разтрива със захарта,добавят се яйцето,жълтъка,ванилията и лим.кора,коняка.
Брашното и нишестето се смесват с бакпулвера и внимателно се замесва меко тесто.Оставя се в хладилник най-малко за 30мин.
Загрява се фурната до 170-180С.

Студеното тесто се разточва до 1см. дебелина и се изрязват кръгчета с Д 5-6см.Внимателно се пренасят на застлана с хартия тава.Запичат се за 10мин.,но на 5-6минута може да ги проверите,ако дънцето е започнало да се зачервява - вадете ги.Отгоре трябва да останат бели(подобно на нашите масленки)за да са мекички.Докато са още топли се пренасят внимателно на решетка да се охладят.
Слепват се две по две - на едната бисквитка сипвате чаена лъжичка Дулсе,притискате отгоре с друга бисквитка.Отстрани също се намазват и се овалват в кокосовите стърготини.
Съхраняват се в хладилник и били доста трайни,но у нас не можем да го изпробваме това твърдение по обясними причини!
http://sladkoisoleno.blogspot.com/2011/07/alfajores-argentinos.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар