петък, 13 април 2012 г.
Картофена торта с пълнеж
1 кг картофи
2 кренвирша
1 буркан кисели краставички
100 г топено сирене
100 г кашкавал
2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
черен пипер, сол
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Настъргват се на едро ренде и се смесват с подправките, яйцата и млякото. В намаслена кексова форма се разстила половината от картофената смес. Отгоре се нареждат нарязаните кренвирши, кисели краставички и топено сирене. Върху тях се изсипва останалата част от картофената смес. Пече се в загрята на 200 C фурна. Готовият кекс се изважда от формата и се настъргва кашкавал.
http://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%B6-recepta1163.html
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар