петък, 13 април 2012 г.

бухалчета



5-6 яйца
шепа зелени маслини (за предпочитане с чушка)
1 морков (предварително сварен)
яйчена салата (готова)

Изрежете с къдрав нож капачета в предварително сварените яйца и внимателно отстранете жълтъка (може да го смесите с яйчената салата). От дъното на яйцата отрежете малко, така че яйцето да стои стабилно. Напълнете добре със салатата получените кошнички (така че салатата да прелива малко над отвора) и поставете отново капачетата. Маслините нарежете на шайби, така че във всяка шайба да остане по мъничко чушчица. Закрепете шайбите върху мястото, където се съединяват капачето и яйцето - вместо очи на пингвина, като притиснете внимателно към салатата. От моркова изрежете малки парченца за нос и шайби от по-дебелата част, в които после оформете с ножче разрези, така че да заприличат на крачета на пингвин. Сложете яйцата върху крачетата, като закрепвате внимателно.
http://www.zajenata.bg/%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%8F%D0%B9%D1%86%D0%B0-recepta3083.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар