сряда, 4 април 2012 г.

Фалафел с леща



Продукти:
- 250 гр. кафява леща или нахут /използвах леща/
- 2 големи глави лук (около 120 гр. всяка)
- 2 скилидки чесън по желание
- 1/2 връзка магданоз,
- инд. орехче, кимион, черен пипер,
- олио за пържене

Приготовление:
Лещата или нахутът се накисват във вода за минимум 24 ч. (обемът се удвоява), няколко пъти водата да се изхвърля и да се сипва нова.
Накиснатите леща или нахут се отцеждат добре и заедно с едната глава лук, сол, черен пипер, чесън и магданоза се пасират. Тестото трябва да е като за месене.
2-та глава лук се наситнява и заедно с подправките се добавя към тестото.
Оформят се топчета и се пържат в сгорещено олио.
Лещата я киснах не повече от 5-6 часа, после става много течно тестото. Ползвам от зелената плоска леща.

Аз също накиснах лещата за 7-8 часа.

http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=20&page=1

Няма коментари:

Публикуване на коментар